Kiinnostaako oman keikan järjestäminen artistina tai yhtyeenä? Mitä eri osa-alueita on hyvä ottaa huomioon tapahtuman järjestämisessä? Miten artisti ja keikkapaikka kommunikoivat keskenään? Entä kuinka keikkatuotantoja toteutetaan käytännössä niin klubeilla, festivaaleilla kuin pienemmissä tapahtumissa?
Hae mukaan Rytmiakatemian Keikkatuotantoa käytännössä -kurssille! Koulutuksessa käydään läpi keikkatuotannon vaiheet aina sopimuksen solmimisesta keikkapäivään ja jälkimarkkinointiin. Mikäli olet suunnittelemassa ja toteuttamassa oman keikan tuotantoa, kurssin aikana on mahdollista saada kommentteja kurssin kouluttajalta myös omien projektien toteuttamiseen.
Kurssin tavoitteet
Tavoitteena on, että koulutukseen osallistunut saa käsityksen siitä, mitä vaiheita keikan tuottamiseen kuuluu ja miten tapahtumajärjestämisen ammattilaiset tyypillisesti toimivat työssään. Tarkoitus on selventää myös, miten keikan järjestäminen itsenäisesti eroaa siitä, jos keikka järjestetään livemusiikin esittämiseen suunnitelluissa tiloissa. Opiskelijoilla on kurssin käytyään käsitys siitä, mitä eri osa-alueita keikan järjestämisessä tulee ottaa huomioon.
Kurssin toteutus
Kurssi pitää sisällään itsenäisesti opiskeltavia videomateriaaleja, jotka on jaettu kolmeen osioon kouluttajien ja käsiteltävien aihealueiden mukaisesti. Kurssin materiaali on laadittu yhdessä Seinäjoen elävän musiikin yhdistyksen eli Selmu ry:n kanssa ja kouluttajina toimivat Rytmikorjaamo-klubin promoottori ja ohjelmavastaava Marko Kivelä, tuotantopäällikkö Henri Kangaskorte sekä markkinointipäällikkö Annukka Heinämäki.
Videomateriaalin lisäksi kurssi sisältää aikataulutettuja interaktiivisia Zoom-tapaamisia, joiden vetäjänä toimii Fullsteam Agencylla tuotantopäällikkönä työskentelevä Emma-Lotta Juutilainen. Zoom-tapaamisissa opiskelijat pääsevät keskustelemaan omista tulevista keikoistaan Juutilaisen kanssa ja saavat vinkkejä keikkojen suunnitteluun ja kommentteja tuotantosuunnitelmiin. Opiskelijoiden omien keikkatuotantojen lisäksi Juutilainen havainnollistaa tapaamisissa omassa työssään toteutettujen case-esimerkkien avulla, miten erilaisia festivaali- ja klubikeikkoja käytännössä järjestetään ja mitä eri vaiheita tuotantoprosessiin tyypillisesti kuuluu.
Kurssi on pilottivaiheessa maksuton ja suunnattu ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaalla asuville. Koska kyseessä on Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman hankkeen kurssi, osallistujilta edellytetään ESR-hankkeisiin liittyvien seurantatieto- sekä palautelomakkeiden täyttämistä. Opiskelumateriaali julkaistaan Rytmiakatemia-verkkoalustalla.
Hakuohjeet
Rekisteröidy verkkosivustolle luomalla käyttäjätunnus osoitteessa www.rytmiakatemia.fi. Kun olet kirjautuneena, voit täyttää hakulomakkeen kurssisivulla “Lähetä hakemus” -painikkeen kautta. Kurssille hyväksytyt opiskelijat saavat pääsyn ennakkoon kuvattuun kurssimateriaaliin sekä interaktiivisiin Zoom-tapaamisiin. Kurssiin sisältyvien tapaamisten aikataulun löydät sivun oikeasta laidasta.
Hae mukaan lähettämällä hakemuksesi viimeistään tiistaina 2.5.2023.
Valintaperusteet
Hakuvaiheessa arvioidaan erityisesti hakijoiden motivaatiota ja suuntautumista alalle. Hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla kurssille pääsystä sekä lähetetään tarkemmat ohjeet etenemisestä.
Lisätietoja kurssista: johanna@rytmi-instituutti.fi.